Systemet

Baggrund
Body-sds står for Body Self Development System. Direkte oversat betyder det kropsligt selvudviklings system - eller mere præcist; massagebehandling og træning der stimulerer kroppen til at helbrede sig selv.

Udviklingen startede for godt 60 år siden i København af Erland Hartung, fortsat udviklet af Erlands søn, Ole Kåre Føli, og yderligere raffineret i samarbejde med Oles søn, Bengt V. Andersen. Altså udviklet hen over tre generationer, der er mundet ud i to store centre i København, en 3-årig behandler-uddannelse og deraf et hav af selvstændige terapeuter, som nu også er at finde i Jylland og på fyn.

Forståelse
Systemet bygger på at de fleste lidelser, fysiske som psykiske, kommer af manglende gennemstrømning af næringsstoffer og energi et eller flere steder i kroppen. Den manglende gennemstrømning opstår, når en muskel gennem længere tid ikke har fået lov til at slappe af.

Den spændte tilstand kan være opbygget over flere år, og kan skyldes en gammel skade eller skadesforløb, stress, manglende forståelse for kropsfunktioner eller manglende pleje af kroppen.

De fleste mennesker tror de slapper af i hele kroppen, når de lægger sig foran fjerneren eller i deres seng for at sove om aftenen. Derfor er overraskelsen ofte stor, når de ligger på behandlingsbriksen og egentlig synes de slapper af, og der så kan findes så mange spændte steder i kroppen.

Målet
Med Body-sds behandling og træning er målet igen at skabe gennemstrømning i de spændte områder, og med gennemstrømningen afhjælper kroppen selv rigtig mange problemer.